Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Αγ. Νέστορος εις τον Ι.Μ. ναό Αγ. Παρασκευής - Λαγκαδά.


Με την πρέπουσα λαμπρότητα ετελέσθη το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστωρος του Μεγαλομάρτυρος, του και Συμπολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία των εορτασμών των Ελευθερίων της περιοχής, εκ του τον Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και της Γερμανικής κατοχής του 1944.
Του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, συνχοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, πλαισιούμενοι πολλών Κληρικών της καθ’ ημάς Μητροπόλεως.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας μεταφέρθη λιτανευτικώς και συνοδεία αρκετών πιστών, απότμημα του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νέστωρος καθώς επίσης και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, η οποία φυλάσσεται εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.
Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικον, ο οποίος προσήλθε με περισσή αγάπη για να συνεορτάσει και να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά και στις στενές πνευματικές σχέσεις που έχουν οι δύο Μητροπόλεις λόγω του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος εκοιμήθει ως Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Άρτης, κατόπιν συνοδικής αποφάσεως επί Πατριαρχίας Ιερεμία του Β΄(16ος αιώνας).
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλίνικος, αναφέρθηκε στην δύναμη που μπορούμε να αντλήσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε μέσα από το βίο, το μαρτύριο και την αληθινή Πίστη που επέδειξαν οι Άγιοι της Εκκλησία μας.
Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις του διπλού εορτασμού της περιοχής του Λαγκαδά, θα κορυφωθούν την 27η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Νέστωρος, με το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο θα τελεσθεί εις τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, καθώς επίσης και με την Επίσημο Δοξολογία επί τῇ απελευθερώσει της πόλεως, κατά την διάρκεια της οποίας θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.