Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΓΚΑΙΝΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.


Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, την Ακολουθία των Εγκαινίων σε ένα Παρεκκλήσιο προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Γεωργίου, του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και του Ευγνώμονος Ληστού Αγίου Δυσμά, το οποίο ευρίσκεται κάτω από τον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, εντός του Πνευματικού Κέντρου.


Από νωρίς το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό, μεταφέροντας τα Ιερά Λείψανα και τέλεσε την ενδιάτακτη Ιερά Ακολουθία για την καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης και του Ιερού Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας εδίδοντο και εξηγήσεις προς τους πιστούς, ενώ στη συνέχεια προεξήρχε στην πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης – Εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, οι δύο Εφημέριοι του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Αργυρίου και Πρεσβ. Χρήστος Νγκέλας και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός. Την ευθύνη προετοιμασίας της τελετής και των απαραιτήτων υλικών είχε ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, Εφημέριος του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και δέκα περίπου Κληρικοί της Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής της.

Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους εφημερίους του Ι. Ναού, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους συνεργάτες και συνεργάτιδες της Ενορίας, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν και συμμετείχαν στην προετοιμασία της ιεράς Τελετής, κατά την διάρκεια της οποίας έψαλλε Χορωδία Ιεροψαλτών της Βορείου Ευβοίας, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου.