Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πανήγυρις Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού 2016.

dsc08545

29/10/2016
Με ιδιαίτερη τιμή, λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εόρτασε και πανηγύρισε και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2016, η Ενορία του Τσεραμιού.

dsc08501 dsc08553 
Το απόγευμα της εορτής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ ανήμερα της εορτής ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, επίσης μετά θείου κηρύγματος. Τον θείον λόγον εκήρυξε το εσπέρας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Κοκκινορράχης, Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.
dsc08563 dsc08571 dsc08575 
Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν στον εσπερινό ο μέχρι πρότινος Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης κ. Ιωάννης Βοζόλας, ενώ ανήμερα της εορτής, ο Λαμπαδάριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Σπάρτης κ. Ευάγγελος Θεοδώρου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε η ευχή επί των κολλύβων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, ενώ για πρώτη φορά εφέτος πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού.
dsc08579 dsc08586 dsc08596 
Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο τέως Δήμαρχος Μυστρά και νυν αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπουγάδης καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, κ. Αθανάσιος Ρασσιάς.
dsc08609 dsc08616 dsc08634 
Την πανήγυρη της Ενορίας Τσεραμιού λάμπρυναν επίσης με την όμορφη παρουσία τους, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννου, τους οποίους συνόδευσε μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, ο διευθυντής του σχολείου κ. Μιχάλης Στρατηγάκης ο οποίος αξίζει τα συγχαρητήρια και τον έπαινο όλων, καθώς με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία ανταποκρίθηκε και εφέτος στην πρόσκληση του εφημερίου του Τσεραμιού π. Παναγιώτου Λάτση να εκκλησιάσει τα παιδιά μας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ας είναι τα έργα τόσο του διευθυντού όσο και των δασκάλων θεάρεστα, η δε πρόοδος των μαθητών τους να είναι πάντοτε άριστη, καρποφόρα και κοινωνικά εποικοδομητική.
dsc08637 dsc08640 dsc08653 
Με το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, τόσο κατά το εσπέρας, όσο και ανήμερα της εορτής, κληρικοί και αρχές του τόπου δεξιώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη διανομή του αντιδώρου, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ βάθους καρδίας:
dsc08678 dsc08682 dsc08696 
- τον Πανάγαθο Θεό αλλά και τον έφορο και προστάτη της Ενορίας του, τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, προς τιμήν του οποίου τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες,
- όλους τους ιερείς για την αμέριστη αγάπη τους και τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές ακολουθίες της Ενορίας του Τσεραμιού,
- τους αγαπητούς ιεροψάλτες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το ιερό αναλόγιο,
- τις αρχές του τόπου, τον διευθυντή, τους δασκάλους και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννου για την τιμητική παρουσία τους,
- τους επιτρόπους, τη νεωκόρισσα και τις κυρίες της Ενορίας για την αμέριστη βοήθειά τους στην ετοιμασία του ναού αλλά και για την ολοπρόθυμη και γεμάτη αγάπη προσφορά των χειροποίητων γλυκισμάτων,
- όσους βοήθησαν στην πώληση των λαχνών και ιδιαιτέρως όσους με πολύ αγάπη προσέφεραν τα δώρα που κληρώθηκαν,
- όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα Οκτώβριο στην Ενορία του Τσεραμιού για τον Άγιο Δημήτριο, καθώς επίσης και
- όλο το πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε για άλλη μια χρονιά τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον ίδιο τον Άγιο και προστάτη της Ενορίας του Τσεραμιού.
dsc08696 dsc08710 dsc08718 
Είθε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, να χαρίζει εσαεί την υγεία και να προστατεύει πάντοτε τον ευσεβή και φιλακόλουθο λαό μας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πανήγυρη εδώ:
Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Γεωργία Ηλιοπούλου, Ελένη Γεωργακάκου