Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗι ΕΟΡΤΗι ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΧΩΡΗΤΟΥ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΣΤΟΝ ΑΠ. ΠΑΥΛΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


105 2013
Αρχιερατικό Εσπερινό τέλεσε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στο Πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Κυριακού του αναχωρητού και υμνογράφου, το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του περιβόλου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν οι Ιερείς του Απ. Παύλου και οι Διάκονοι του ενώ το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διηκόνησαν τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Στο Κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, αφού ανέλυσε τα Παλαιοδιαθηκικά αναγνώσματα, αναφέρθηκε στον βίο του Κορινθίου Αγίου Κυριακού και στις αρετές, που τον διέκριναν, από την νεαρή του ηλικία. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στους Ιεροψάλτες μας, μέλη του Συλλόγου, που φέρει το όνομα του Αγίου, να εμπνέωνται από την πνευματικότητα του Αγίου και να ψάλλουν με Ιεροπρέπεια και σεβασμό, ενώ στους ευσεβείς Χριστιανούς ευχήθηκε να έχουν σαν πρότυπα τους Αγίους μας και να αγωνίζωνται να τους μιμηθούν.           
Μετά το πέρας του Εσπερινού με πομπή Κλήρος και Λαός κατευθυνθήκαν προς τον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, όπου και συνεχίσθηκε η Ιερά Αγρυπνία προς τιμή του Οσίου.