Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικ. Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2016


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Πολιτική, οικονομία, θρησκεία, τέχνη: Συμβολή στο διάλογο Ελλάδας-Γερμανίας», που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (27-28/9), η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα τιμήσει τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολο Μαλαμούση, για την πολυετή κοινωνική προσφορά του και τη στήριξη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στη Γερμανία. Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28-9, στις 6μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Ο π. Απόστολος κατάγεται από το Μούρεσι του Πηλίου, όπου γεννήθηκε το 1947, ενώ στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας διακονεί για περισσότερο από 40 χρόνια (από το 1972), καταθέτοντας μια γνήσια και οικουμενικά ανοικτή μαρτυρία Ορθοδοξίας, με επίκεντρο τη βαυαρική πρωτεύουσα. Ο π. Απόστολος έγινε ευρύτερα γνωστός, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα, λόγω της συνεπούς στράτευσής του υπέρ της αρμονικής συμβίωσης ανθρώπων διαφορετικής εθνικής και θρησκευτικής προέλευσης και του αγώνα του εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της τρομοκρατίας. Συμμετέχει, εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης, στο Ανώτατο Συμβούλιο Ενσωμάτωσης της Γερμανίας, που έχει ιδρύσει η γερμανική Καγκελαρία. Σημαντική θεωρείται, επίσης, η συμβολή του στην κατοχύρωση, το 1999, στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο του ιστορικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστής ως «Σαλβατορκίρχε», στο κέντρο του Μονάχου· στην καθιέρωση, το 2000, της περιφοράς του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στη φημισμένη Μάριεν Πλατς στο κέντρο του Μονάχου· στον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων στα νερά του ποταμού Ιζάρ που διασχίζει την πόλη, καθώς και στην θέσπιση το 2005 της ελληνοβαυαρικής Ημέρας Πολιτισμού.