Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου - Χρυσαυγής.

«Μήν παίζετε ἐν οὐ παικτοῖς», ετόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσαυγής όπου και ιερούργησε την 25η Σεπτεμβρίου 2016, αναφορικά με το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία που έχει προκύψει, ενώ συμπληρώνοντας υπογράμμισε, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με πράγματα που είναι πολύ σοβαρά και κρίσιμα και τα οποία δεν θα πρέπει να λοιδορούνται.

Η Παιδεία, σε έναν τόπο με τόση Ιστορία και Παράδοση καθώς και με τόσες ευαίσθητες ισορροπίες που υπάρχουν σήμερα, δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου.
Θα πρέπει να καλλιεργούμε την ενότητα στον λαό και να στηρίζουμε τους νέους, οδηγώντας τους, στην αλήθεια και μαθαίνοντας τους την μοναδική αξία της Πίστεως μας, η οποία και είναι η δύναμη αυτού του Τόπου όλα αυτά τα χρόνια.
Φτάσαμε το τελευταίο καιρό να ισοπεδώνονται μία μία, όλες οι μεγάλες αξίες του Γένους μας, από ανθρώπους που δεν έχουν επίγνωση της αποστολής και του έργου τους. 
Αρχίσανε πρώτα με τον προαιρετικό τρόπο διδασκαλίας και φτάσανε σήμερα να είναι καθοδηγούμενος, μακριά από την Παράδοση της Εκκλησίας και από τα δεδομένα της Πίστεως, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για ακόμη μία φορά, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν για να συμπληρώσει ότι,  οι Ετερόδοξοι έχουν το δικαίωμα να ορίζουν και την διδακτέα ύλη αλλά και τον διδάσκαλο. Εμείς όμως σαν Ορθόδοξοι οδηγούμεθα στο σημείο μην έχουμε το δικαίωμα, να λέμε την γνώμη και την άποψη μας, και όταν κάποιος την εκφράζει να εισπράττει ύβρεις και αποδοκιμασίες. 
Θα πρέπει να αφήσουμε τους πειραματισμούς και όλες τις άλλες επιλογές που δεν αποφέρουν λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα, και δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση και την ζωή του τόπου μας. Οι θεωρίες που ακούγονται περί της διδασκαλίας, είναι σαν να λέμε σε παιδιά της πρώτης δημοτικού αν θέλουν να διαβάζουν συνέχεια ή να παίζουν.
Η παραδοσιακή Διδασκαλία των θεμάτων που έχουν σχέση με την Ορθόδοξο Πίστη, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και ιδιαίτερα την κοινωνία μας. Πάντοτε διδασκόντουσαν οι άλλες Θρησκείες και το τι πρεσβεύουν,  αλλά δυστυχώς σήμερα διδάσκονται όλα τα άλλα, εκτός από την Ορθοδοξία και τον Λόγο του Κυρίου.
Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στο εμπνευσμένο και συγκλονιστικό κείμενο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου «Μήνυμα μαρτυρικό, ἀπό ματωμένα ράσα, γιά τόν κ. Φίλη», και στις επιστολές των Αγίων Ιεραρχών, προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Θρησκευμάτων, όπου και εκφράζουν με ποικίλους τρόπους  την αγωνία και τον προβληματισμό τους. 
Τέλος σημείωσε  ότι,  οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εκφράζουν το σύνολο και του Κλήρου και του Λαού των εις Χριστόν Πιστεύοντων,  ενώ προέτρεψε το παριστάμενο εκκλησίασμα να αγαπήσουνε την Εκκλησία και την Διδασκαλία του Κυρίου, η οποία μπορεί να γεμίζει όλους μας με ελπίδα και περιεχόμενο χαράς.