Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

Δελτίο τύπου
Τέμνει κεφαλὴν χεὶρ μιαιφόνος ξίφει,
Τοῦ χεῖρα θέντος εἰς κεφαλὴν Κυρίου.
Εἰκάδι ἀμφ’ ἐνάτῃ Προδρόμου τάμεν αὐχένα χαλκός.


Ανήμερα της εορτής της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστή Ιωάννου , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό  της Μητροπόλεώς μας της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου και Βράντσεα κ.  Κυπριανός συλλειτουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Την κατανυκτική ατμόσφαιρα επέτεινε η μελωδικότατη χορωδία των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, η οποία έθελξε και έτερψε το πυκνό εκκλησίασμα με τους γλυκύφθογγους ύμνους της  και προκάλεσε την άνωση των ψυχών .
Ο Αρχιεπισκόπος Μπουζαίου και Βράντσεακ κ.  Κυπριανός χάρισε στο Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα μία Εικόνα του Αγίου Σάββα προστάτη και πολιούχο της Εκκλησιαστικής Του  Επαρχίας του ,ο Οποίος ήλκε την καταγωγή του από την αγιοτόκο Καππαδοκία .
Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.   Κυπριανό, υπογράμμισε το ασκητικό ήθος του Τιμίου Προδρόμου, την αταλάντευτη διάθεση  ομολογίας Του, η οποία σφραγίστηκε με το μαρτυρικό Του θάνατο.
Εκ του Γραφείου Τύπου.