Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο Σεβασμιώτατος στον Άγιο Νικόλαο Κάτω Κορακιάνας.

 
φωτογραφία 2.JPG
 
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Κορακιάνα, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε οικονόμο τον εφημέριο του ναού π. Πέτρο Κουλούρη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Ο Απόστολος των Εθνών υπήρξε ζηλωτής της θρησκείας των πατέρων του, τηρώντας αυστηρά το μωσαϊκό νόμο, πριν  αποκαλυφθεί ενώπιόν του, ο Ίδιος ο Κύριός μας στο δρόμο για τη Δαμασκό, μεταστρέφοντάς τον προς την αληθινή Πίστη. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα ο Απόστολος Παύλος αφιέρωσε ολάκερη τη ζωή του στην διακονία του Ιησού Χριστού, κηρύσσοντάς Τον στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου και θυσιάζοντας τη ζωή του για Εκείνον.
Η διαπροσωπική σχέση μετά του Τριαδικού Θεού είναι που σώζει τον άνθρωπο, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας. Ο άνθρωπος οφείλει την ίδια την αιτία της υπάρξεώς του στο Δημιουργό του. Γι’αυτό στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άθεος άνθρωπος, όσο και αν μερικοί το διατρανώνουν. Όταν κάποιος βρεθεί ενώπιον μιας δοκιμασίας, είτε αυτή μεταφράζεται ως αρρώστια, είτε ως θάνατος, τότε συνειδητοποιεί τη μηδαμινότητά του και το ενδεχόμενο του εκμηδενισμού του ως ύπαρξης. Τότε λοιπόν στρέφεται στη δύναμη εκείνη που τον υπερβαίνει, ζητώντας βοήθεια. Η Πίστη όμως στον Ιησού Χριστό βιώνεται μονάχα ως σχέση μεταξύ προσώπων, που κοινωνούν αγαπητικά, έχοντας ως πρότυπό τους την Αγία Τριάδα.
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας παρότρυνε τους πιστούς να μένουν κοντά στο Χριστό, μέσω της προσευχής τους , στηρίζοντας έτσι και τους αδελφούς τους.
 
φωτογραφία 5.JPG
                                                                                                        
 
φωτογραφία 6.JPG
 
 
φωτογραφία 7.JPG
                                                                                         
 
φωτογραφία 4.JPG
 
      φωτογραφία 8.JPG