Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


104 9063
Χθες Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, π. Αρκάδιος Ραζνύ, π. Αθανάσιος Πέζος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι  π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, π. Νικόλαος Μπιθαράς, π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, π. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, π. Βασίλειος Μητρογιάννης, οι  Εφημέριοι του Ι. Ναού π. Θεόδωρος Κεραμίδας και ο π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης και οι Διάκονοί Του.
Στην Ακολουθία συμμετείχαν πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, και τους Δημ. Συμβούλους, κ. Νικόλαο Σταυρέλη και Τιμολέοντα  Πιέτρη.

Την Διακονία του Θείου λόγου ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέθεσε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος μίλησε για τον Ιερό θεσμό της οικογένειας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα στην προσπάθεια  τους να δημιουργήσουν νέες οικογένειες. Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στον Θεό και να επικαλούνται τις πρεσβείες των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και της Κυρίας Θεοτόκου.
Ακολούθησε λιτανία της Ι. Εικόνος στους δρόμους της συνοικίας υπό τον παιανισμό  της φιλαρμονικής του Δήμου  Κορινθίων. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος απηύθηνε  ευχές σε όλους τους παρισταμένους πιστούς, η Αγία Άννα να σκέπει όλους μας και να μεσιτεύει στον Κύριο και Θεό μας.
104 9103
Σήμερα Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομοδίου, πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιο Καλαρά, π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Πρωτ/ρο π. Παντελεήμονα Ρωμέση και τους Διακόνους του, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. και ο π. Φώτιος Πετρόπουλος.  
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης τονίζοντας την βαθειά και ακέραιη πίστη τους στον Θεό και η οποία υπερνίκησε τους φυσικούς νόμους, ώστε σε μεγάλη ηλικία να γεννήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην σήμερα εορτάζουσα Οσία Ευπραξία και στον βίο της εκφράζοντας παράλληλα εγκάρδιες ευχές προς την Γερόντισσα της Ι. Μονής, η οποία άγει τα ονομαστήρια της, και προσευχήθηκε στον Θεό να της χαρίσει πολλά και αίσια έτη, ώστε να συνεχίσει την διακονία της.