Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

.


Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος στο κήρυγμά του μίλησε για την θεία ευδοκία και για όλα εκείνα τα θεία και ιερά που αξιώθηκαν να ζήσουν σε τούτη την ζωή οι άνθρωποι του Θεού, ενώ έκανε λόγο για το ιερό πρόσωπο της αειμνήστου Βασιλικής Αθανασοπούλου, αδελφής του επιτίμου Προέδρου της Χριστιανικής Εστίας και της Παιδαγωγικής Σχολής Λαρίσης κ.Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, με την ευκαιρία του μνημοσύνου της, επί τη συμπληρώσει τεσσαράκοντα ημερών από την προς Κύριον εκδημία της. Η αείμνηστη Βασιλική υπήρξε αγνή ψυχή και ευλογημένος άνθρωπος του Θεού, που σε όλη της την ζωή διηκόνησε τους ασθενείς και πάσχοντας συνανθρώπους της με πνεύμα θυσίας και ανιδιοτελούς προσφοράς, ως νοσηλεύτρια και πιστή χριστιανή, που διακρινόταν για τον ένθεο ζήλο της και την προθυμία της και που στα πρόσωπα των πτωχών και των ασθενών, για χάρη των οποίων ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, έβλεπε καθαρά τον ίδιο τον Θεό! Ας είναι αιωνία της η μνήμη και ας έχει καλό παράδεισο!