Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Η Εορτή των Αγίων Πάντων στην Ι.Μ. Κερκύρας.


IMG_5291.JPG
 
Με τη δέουσα μγαλοπρέπεια τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου 2016 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Πόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με την παρουσία πλήθους πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον εως  σήμερα Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Φαγογένη.
Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος τόνισε στον π. Γεώργιο την ευθύνη που αναλαμβάνει από τούδε και στο εξής, καθώς καλείται να γίνει πνευματικός πατέρας των ανθρώπων, οδηγώντας τους με το παράδειγμα του βίου του στη σωτηρία. Κυρίως στην εποχή μας λείπουν οι πνευματικοί πατέρες, εκείνοι που θα αφυπνίσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας μας, από το λήθαργο που έχει περιπέσει όλον αυτό τον καιρό. Από την άλλη όμως μεριά παρατηρούμε, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, ότι πολλοί άνθρωποι διψούν για το Χριστό και για τις αλήθειες της Πίστεώς μας. Είναι μεγάλη η ευθύνη τόσο των Επισκόπων, όσο και των Ιερέων, όσον αφορά τη διαποίμανση του Σώματος του Χριστού.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επεσήμανε τρείς προϋποθέσεις τις οποιες καλείται κυρίως ο Ιερέας να επιτελέσει : α) την ομολογία, ότι πιστεύει στον Εσταυρωμένο και  Αναστάντα Ιησού Χριστό, β) την άρση του δικού του σταυρού, που αυτός ο σταυρός περικλείει και τις αδυναμίες των ανθρώπων που του ενεπιστεύθη ο Κύριος και γ) την απάρνηση του εαυτού. Αυτές οι τρεις προϋποθέσεις οδηγούν στην Αγιότητα και στη Θέωση. Και οι Άγιοι Πατέρες που αποτελούν τους καρπούς της Χάριτος του Αγίου Πνέυματος, ήταν φορείς αυτών των προϋποθέσεων. Μα πάνω απ’όλα χρειάζεται ο πιστός να αγαπήσει με όλη του  την  καρδία τον εράσμιο Νυμφίο της ψύχης του, το Χριστό.
Στο λόγο του ο π. Γεώργιος ανέφερε ότι χάριτι Θεού ο άνθρωπος μέ την Ιεροσύνη γίνεται ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, λειτουργός των Μυστηρίων, οικονόμος της Χάριτος και ποιμήν αθανάτων ψυχών. Η Ιεροσύνη είναι Αποστολικό Χάρισμα και Αποστολικό έργο. Έργο αγάπης και διακονίας του πλησίον, που ισοδυναμεί με θυσιαστική προσφορά.
Κλείνοντας ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε πρωτίστως τον κ. Νεκτάριο για την πατρική αγάπη και στοργή του προς εκείνον, καθώς επίσης  τον πνευματικό του πατέρα Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Κερκύρας, αλλά και την οικογένειά του που από την πρώτη στιγμή τον στήριξαν στην απόφασή του να ακολουθήσει το δρόμο της Ιεροσύνης.
Να σημειωθεί τέλος η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στο Ποτήριον της Αγάπης.  
 
IMG_5246.JPG
 
IMG_5247.JPG
 
IMG_5259.JPG
 
IMG_5292.JPG
 
IMG_5277.JPG
 
 
IMG_5293.JPG
 
IMG_5306.JPG
 
IMG_5307.JPG
                                                                                                     
 
IMG_5315.JPG
 
IMG_5311.JPG
 
IMG_5322.JPG
                                                                                           
 
IMG_5336.JPG
                                                                                              
 
IMG_5338.JPG     
 
IMG_5345.JPG