Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Το Ιερό Μνημόσυνο των Προκατόχων του Μητροπολιτών Φθιώτιδος ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος.

Την Κυριακή  των Αγίων Πάντων 26 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

        Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύοντας την αποστολική περικοπή της ημέρας στάθηκε στον τελευταίο στίχο:« Τοιγαροῦν καὶ ἡμεῖς, τοσοῦτον ἔχοντες περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων, ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα καὶ τὴν εὐπερίστατον ἁμαρτίαν, δι’ ὑπομονῆς τρέχωμεν τὸν προκείμενον ἡμῖν ἀγῶνα,  ἀφορῶντες εἰς τὸν τῆς πίστεως ἀρχηγὸν καὶ τελειωτὴν  Ἰησοῦν.»( Εβρ. ια’ 40 – ιβ’ 2). « Με αυτή την φράση προτροπής προς τους σύγχρονους χριστιανούς κλείνει η σημερινή Αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, « Μας προτρέπει η Εκκλησία μας να αποβάλλουμε τον όγκο των αμαρτιών μας και με υπομονή να τρέξουμε τον αγώνα της Αγιότητος, τον αγώνα της ζωής. Η εκκλησία σήμερα μας ανοίγει μια μεγάλη αυλαία, με αναρίθμητους ανθρώπους Αγίους που έζησαν ταυτίζοντας την ζωή τους με την ζωή του Χριστού και μας καλεί να πράξουμε το ίδιο. Οι βίοι των Αγίων μας διδάσκουν, ότι η Αγιότητα δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Εμείς ως Έλληνες είμαστε ευλογημένοι διότι είμαστε γεμάτοι Αγίους. Η Ελλάδα είναι χώρα Ηρώων και Αγίων». Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να αναλάβουμε κι εμείς τον αγώνα της ζωής μας με υπομονή και πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό για να κατορθώσουμε την Αγίοτητα.
        Ακολούθως τελέσθηκε δέηση υπέρ υγείας και δυνάμεως των αποστράτων Ελλήνων αστυνομικών και ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αμέσως μετά ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε, όπως κάθε χρόνο την Κυριακή των Αγίων Πάντων,  το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων του, Μητροπολιτών Φθιώτιδος και δι΄ολίγον σκιαγράφησε τις σπουδαίες προσωπικότητές τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά:« Όλοι οι προκάτοχοι μου που διετέλεσαν Μητροπολίται Φθιώτιδος,  υπήρξαν σπουδαίοι άνδρες Εκκλησιαστικοί και Εθνικοί , αφήνοντας ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Φθιωτικής Εκκλησίας και της Πατρίδος.»
        Μητροπολίτες Φθιώτιδος διετέλεσαν οι μακαριστοί : Ιάκωβος Μητρόπουλος από το 1833 έως το 1851, Καλλίνικος Καστόρχης από το 1851 έως το 1877, Κωνσταντίνος Καλοζύμης από το 1894 έως το 1902, Θεόφιλος Ιωάννου από το 1906 έως το 1913, Ιάκωβος Παπαϊωάννου από το 1913 έως το 1932 , Αμβρόσιος Νικολαίδης από το 1932 έως το 1958  και Δαμασκηνός Παπαχρήστου από το 1960 έως το 1996.
        Στις ακολουθίες εκτός των άλλων παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης , κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας , ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Μιχαήλ Πάππος, ο Πρόεδρος με μέλη της Ένωσης των Αποστράτων Αστυνομικών Φθιώτιδος  και άλλοι αξιωματικοί του Στρατού και της Αστυνομίας.