Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Από τη λήθη στη μνήμη.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα σήμερα οι λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των «Παλαιολογείων 2016» που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου εκτίθεται σε προσκύνηση η τιμία κάρα της Οσίας Υπομονής, της μητέρας του μαρτυρικού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ’ του Παλαιολόγου.

Μετά την Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε χοροστατούντος  του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού και την ευλογία των άρτων, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου ακολούθησε επιστημονική  ανακοίνωση της Βυζαντινολόγου – Ιστορικού κας Άννας Λαμπροπούλου, Διευθύντριας του Τμήματος Βυζαντινών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Ο Ιωάννης ΣΤ’ ο Κατακουζηνός από τη στέψη του στο Διδυμότειχο μέχρι το θάνατό του στο Μυστρά».
Μέσα από αυτή την ανακοίνωση προβλήθηκε η σχέση των δύο βυζαντινών κάστρων του Διδυμοτείχου και του Μυστρά και η παρουσία των Κατακουζηνών και των Παλαιολόγων που ξεκίνησε από το Διδυμότειχο και συνεχίσθηκε στο Μυστρά. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η οποία απέδωσε τραγούδια της Πόλης και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης και πλήθος κόσμου.
Σημειωτέον ότι καθ’ όλη την ημέρα συνεχίσθηκε το προσκύνημα της τιμίας κάρας της Οσίας Υπομονής στον Καθεδρικό Ναό του Διδυμοτείχου από πλήθος πιστών, που έσπευσαν να ζητήσουν την μεσιτεία της Οσίας, από τα χωριά και τις πόλεις της ακριτικής επαρχίας μας.