Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Ο Κύριός μας θυσιάστηκε επί του Σταυρού από αγάπη και για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους “.

 
IMG_3691.JPG
Με κατάνυξη τελέστηκαν  το πρωί της Μ. Παρασκευής 29 Απριλίου 2016 οι Μεγάλες Ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο λόγο του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η υπέρτατη θυσία του Κυρίου μας επί του Σταυρού, έχει δύο άξονες. Ο πρώτος είναι η αγάπη Του προς τον άνθρωπο. Με τη Σταύρωσή Του ενώνεται εκ νέου η γη με τον ουρανό. Καταργούνται όλα εκείνα τα εμπόδια που είχαν δυσχεράνει την επικοινωνία του Θεού με  τον άνθρωπο. Ακόμη εξ’αυτής της αγάπης έρχεται ο Θεός Πατήρ και υιοθετεί το πλάσμα Του. Ο δεύτερος άξονας της θυσίας του Χριστού είναι η τελείωση του απολυτρωτικού σχεδίου της Αγίας Τριάδος, ώστε το γένος των βροτών να οδηγηθεί στη σωτηρία.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι εμείς σήμερα οι άνθρωποι στο κάλεσμα  που μας απευθύνει ο Κύριός μας, απαντάμε με την κακότητα, τη μισαδελφεία και την εκμετάλλευση του αδελφού μας. Δεν πρέπει να ατενίζουμε την Εσταυρωμένη Αγάπη, απλώς συναισθηματικά. Χρειάζεται να οικοδομήσουμε προσωπική σχέση μαζί Του, ώστε να μεταμορφωθούμε οντολογικά. Να ζήσουμε κατά Χριστόν, μετατρέποντας το ίδιον θέλημα, σε εκπλήρωση του θελήματος του Ουρανίου Πατρός μας.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας στραμένος ενώπιον του Εσταυρωμένου προόσφερε ως ικετήρια προσευχή, το λόγο του Επισκόπου Κερνίτζης και Καλαβρύτων Ηλία Μηνιάτη για τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού  : “ Πώς ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και πώς κατάντησε ο άνθρωπος τον Θεό ; Το να θυσιαστεί ένας πατέρας για το παιδί του ή το παιδί για τον πατέρα είναι επιταγή της φύσεως. Το να θυσιαστεί ένας φίλος για το φίλο του, αποτελεί επιταγή της φιλίας. Όμως όταν θυσιάζεται κάποιος για τους εχθρούς του, δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η φύση, αλλά ούτε και η επιταγή της φιλίας μπορεί να το διανοηθεί. Σε πρακαλούμε Κύριε μην στερήσεις την αγάπη σου, από όλους εμάς “.   
 
IMG_3697.JPG    
 
IMG_3701.JPG
 
IMG_3707.JPG
 
IMG_3724.JPG
 
IMG_3730.JPG
 
IMG_3735.JPG
 
IMG_3737.JPG