Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Μ.Τετάρτη Εσπέρας η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον Ι. Καθεδρικό Ν.Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Δελτίο  Τύπου Τη Μεγάλη Τετάρτη , 27 Απριλίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ. Βαρνάβας ανακαλώντας τη σκηνή που καταγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, κατά την οποία «ο Κύριος λεντίω ζωννύμενος μαθητών πόδας ένιψε», προέβη στη συμβολική νίψη των ποδών των κληρικών που τον πλαισίωναν και που, συγχρόνως,  «υποκρίθηκαν» τις προσωπικότητες των μαθητών του Κυρίου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας τόνισε την αξία της προσευχής με παραδείγματα μέσα από τη διδαχή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου.
Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές κ. Γ. Ορφανός, κ. Σ. Καλαφάτης και κ. Κ. Γκιουλέκας, οι Δήμαρχοι Νεάπολης –Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου και Ευόσμου- Κορδελιού κ. Π. Σούλας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και πλήθος πιστών που συνέρρευσε, για να αναβιώσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Υπερώου της Ιερουσαλήμ.