Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στην Ι.Μ. Κερκύρας.

 
IMG_3664.JPG
 
Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τελέστηκε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης 28 Απριλίου 2016 η Ακολουθία των Αγίων Παθών, στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι το συνέδριο που καταδίκασε σε θάνατο τον Ιησού Χριστό, χαρακτηρίστηκε στους αιώνες, όχι μόνο ως άδικο, αλλά και ως παράνομο. Το εγωιστικό συμφέρον των Γραμματέων και Φαρισαίων, ανέβασε τον Κύριό μας επί του Σταυρού. Η κάλαμος βάφτηκε με το Αίμα του Χριστού, για να υπογραφεί η καταδίκη Του.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι όλοι οι πιστοί επί τόσους αιώνες ατενίζουμε τον Κύριό μας να πάσχει πάνω στο Σταυρό, για εμάς. Διότι μας εξαγόρασε εκ της κατάρας του Νόμου και μας εισήγαγε στον Παράδεισο. Μας έδωσε τη δυνατότητα της διαπροσωπικής σχέσεως μαζί Του και της Θεώσεως. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που και σήμερα υβρίζουν και αθετούν το Χριστό.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να γονατίσουν ικετευτικά ενώπιον της Εσταυρωμένου, ευχαριστώντας Τον για τις πλούσιες δωρεές που έχουν λάβει. Ας ομιλήσει ο Λυτρωτής μας στη καρδιά μας και να πορευθούμε στο δρόμο της μετανοίας και της Θεώσεως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.  
 
IMG_3642.JPG    
 
IMG_3646.JPG
                                                                                             
 
IMG_3665.JPG
 
IMG_3648.JPG
 
 
IMG_3653.JPG
 
IMG_3663.JPG
 
IMG_3656.JPG
 
IMG_3661.JPG
 
IMG_3669.JPG
                                                                                         
 
IMG_3667.JPG