Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά τίμησε η Καστοριά (ΦΩΤΟ).

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας σήμερα, Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά, των Εφημερίων του Ναού π. Μιχαήλ και π. Χρήστου και των Διακόνων Ιακώβου, Γεωργίου και Αγαθονίκου, αλλά και την παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών.
 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής και στο χωρίο από την προς Εβραίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου «πως ημείς εκφευξόμεθα τηλικαύτης αμελήσαντες σωτηρίας;».
Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μεταξύ άλλων ανέλυσε στο εκκλησίασμα τι είναι η σωτηρία και γιατί η σωτηρία είναι τόσο σπουδαία και τόσο μεγάλη.
Και δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στους πιστούς την παράδοση των καστοριανών προγόνων μας που θέλει να τιμούν τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά πριν ακόμα από την αγιοκατάταξή του, αφού γεύθηκαν την ευεργεσία του και τα θαύματά του. Αυτό σημειώνει και ο μαθητής Άγιος Φιλόθεος ο Κόκκινος, ο οποίος γράφει για την πρώτη τιμή του Αγίου Γρηγορίου στην Καστοριά καθώς και τον πρώτο Ναό προς τιμήν του.