Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κυριακή Β΄ των Νηστειών στις Λιβανάτες.

Στην πόλη των Λιβανατών μετέβη την Κυριακή Β΄ των Νηστειών 27 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ωμίλησε και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Ελένης Πάσσα, συγγενούς του καρδιοχειρουργού Δρ. Σπυρίδωνος Παπαϊωάννου.  
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού της Καπερναούμ σταθείς στην πίστη και την αγάπη, τα οποία όπως ετόνισε είναι τα δύο κουπιά που ωθούν την βάρκα της ζωής μας στη Βασιλεία των Ουρανών.   

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος αναβίωσε ένα παλαιό έθιμο των Λιβανατών, δηλαδή την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι πιστοί μεταφέρουν από τα Εξωκκλήσια τις Ιερές Εικόνες και τις εναποθέτουν για μία εβδομάδα στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Έτσι σήμερα μετά την Θεία Λειτουργία εψάλη δέηση και οι πιστοί πήραν τις Ιερές Εικόνες και εν πομπή τις μετέφεραν και εναπέθεσαν και πάλι στα Εξωκκλήσια, που ανήκουν.   
Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, παρέστησαν δε ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών που από νωρίς ανέμεναν τον Σεβασμιώτατο και τον υπεδέχθησαν με αισθήματα αγάπης και σεβασμού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα, όπου παρακάθισε και ο Σεβασμιώτατος και είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με τον κ. Δήμαρχο, την οικογένεια του Ιατρού κ. Παπαϊωάννου και των ενοριτών.
 Πριν αναχωρήσει για την Λαμία επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, όπου ευχήθηκε στην Γερόντισσα Μαγδαληνή και στις αδελφές καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.