Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αρχιεπίσκοπος: Έργο του Βουλευτή είναι να υπηρετεί τους αδυνάτους.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Έργο του Βουλευτή είναι να υπηρετεί τους αδυνάτους, να περιφρουρεί το κοινό καλό, να προστατεύει από την αυθαιρεσία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τους διατελέσαντες εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «η Πατρίδα, όπως και η Εκκλησία είναι κοινή μας οικογένεια. Δεν υφίστανται, όμως, ως έννοιες αυτονόητες έξω από το πλήρωμα των προσώπων που τις απαρτίζουν. Έτσι και η έννοια της μνήμης, της συνέχειας γίνεται απτή πραγματικότητα. Και τούτο είναι το μεγαλύτερο προνόμιο που μπορεί να διαθέτει ένας λαός. Κοιτάζοντας πίσω και μαθητεύοντας τη μνήμη των πολιτικών αυτών να εξοπλιστούμε φυσικά, να επωμιστούμε διδάγματα και ο καθένας με τον τρόπο του να τα δώσουμε στις προκλήσεις των καιρών».


Σε άλλο σημείο του λόγου του ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ ενότητα και ομοψυχία. Να προχωρήσουμε από κοινού Έλληνες και Ευρωπαίοι. Σε μία τόσο κρίσιμη και πολυτάραχη συγκυρία η εγγυητική παρουσία των Κοινοβουλευτικών Θεσμών και των αρχών της Δημοκρατίας είναι εξαιρετικά σημαντική. Η ιστορία γράφεται από πρόσωπα».

Επεσήμανε, επίσης, ότι για πολλούς ο θάνατος θεωρείται ως τέλος. «Εμείς τον ονομάζουμε κοίμηση, σημαίνει ότι διατηρούμε ζωντανή την ελπίδα, ότι διασώζουμε την ιερότητα της αξίας του ανθρώπου ακόμη και μετά θάνατον».

«Πραγματικός Πολιτικός είναι εκείνος που προβάλει, με κάθε τίμημα, το προσωπικό του παράδειγμα. Και όχι εκείνος, ο οποίος προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του κατά το πανελλήνιο μνημόσυνο.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι οι μόνοι τίτλοι τιμής οι οποίοι είναι σε θέση να καταξιώσουν εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά, κατά το νόημα της Δημοκρατίας, είναι η ανιδιοτελής προσφορά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος και συνακόλουθα, η έντιμη πενία τους, η οποία προσφέρει υπόδειγμα πολιτικού ήθους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών κ Κωνσταντίνος Πυλαρινός.