Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη Καστοριά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, τελέσθηκε εχθές το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, επί τη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συμπαραστούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας Γρηγόριο το Θεολόγο, ενώ σημείωσε τον τρόπο που επέλεξαν να ζήσουν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, κατακτώντας έτσι την ουράνια πόλη, τη Βασιλεία των Ουρανών.
Τέλος, αρκετοί ήταν οι πιστοί που μετέλαβαν τον Αχράντων Μυστηρίων, όπως γινόταν τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, δηλαδή χωριστά το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.