Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ.

   
 Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Κατηχητικής Συντροφιάς των παιδιών της Ενορίας του Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.
     Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Κυριακός Κοκκάλας, Ιερείς πλησιοχώρων Ενοριών, η Δήμαρχος Ερετρίας-Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, οι γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία συμμετείχαν στην Εορτή, πολλοί άλλοι ενορίτες που είχαν προσέλθει και οι εκλεκτοί κατηχητές και κατηχήτριες.
     Την Γιορτή άνοιξε και παρουσίασε ο π. Κυριακός Κοκκάλας και περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και επίκαιρα Αγιογραφικά Κείμενα, κάλαντα από την πλούσια δημοτική μας παράδοση, με θέμα τα Χριστούγεννα και την εορτή του Αγίου Βασιλείου, μέσα από τα οποία, τα παιδιά παρουσίασαν, με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο, το νόημα των γεγονότων αυτών.
      Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Ιερέα π. Κυριακό και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής, οι οποίοι ήταν ο συνταξιούχος π. Γεώργιος Παπαχαραλάμπους, η πρεσβυτέρα Αικατερίνη Μπιμπή-Κοκκάλα, ο Διευθυντής των Χορωδιών παιδιών και ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας κ. Γεώργιος Αντωνίου, τα μέλη της Ορχήστρας κ. Αντώνιος Ακριώτης (Ακορντεόν ) και κ. Μαριάννα Μπόχτη (Αρμόνιο ), ο χοροδιδάσκαλος κ. Βαγγέλης Γιαννακάρας, ο κ. Χρήστος Κηρύκος , Διευθυντής  του Δημοτικού  Σχολείου Αμαρύνθου, οι κ. Ευφροσύνη Ψωμά, Ιωάννα Σταμέλου, Χρυσάνθη Μπόλωση και Ελένη  Μακρή και η κ. Μαρία Αποστόλου, Φιλόλογος του Λυκείου Αμαρύνθου και φυσικά και πρώτιστα τα παιδιά των Κατηχητικών της Ενορίας. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικές ευλογίες, ενώ η όλη γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Τμήμα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.