Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ενορία Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης, έναν από τους παλαιοτέρους ναούς της Λαμίας, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου.
Τον φετινό εορτασμό λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), o όποιος βρέθηκε στην Λαμία προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Ο κ. Νάρκισσος προήξηρχε στην  Θεία Λειτουργία και ωμίλησε.

          Στο συλλείτουργο συμμετείχαν επίσης οι δύο  Ιεροκήρυκες της Μητροπόλεως μας π. Σεραφείμ και π. Άνθιμος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας π. Παναγιώτης Σερέτης άλλοι κληρικοί της πόλεως και οι Διάκονοι π. Ευστάθιος και π. Δημήτριος. Τα ιερά αναλόγια ελάμπρυναν δύο Βυζαντινοί χοροί νέων υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ, παρέστησαν δε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος κος Φακάκης, ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγματάρχης κ. Γεώργιος Καρπέτας και πλήθος πιστών.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ό οποίος με την γέννησή του χώρισε την παγκόσμια ιστορία σε προ Χριστού ζωή και μετά Χριστόν ζωή και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, της οποίας τη Σύναξη εορτάζουμε σήμερα, προτρέποντας τους πιστούς να βάλουν στην ψυχή τους το Λόγο του Θεού. Ο πραγματικά Χριστιανός, είπε χαρακτηρίστηκα ο Σεβασμιώτατος, πρέπει να έχει ως καθρέφτη της ψυχής του το Λόγο του Θεού για να κάνει αυτοκριτική. Επίσης τόνισε πως αυτό το αγαθό του Λόγου προσπαθούν να σπείρουν στην Αφρική για να γνωρίσουν οι άνθρωποι εκεί τον Πραγματικό Χριστό.
 Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο για την όλη βοήθεια και την πνευματική στήριξη που του παρείχε από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα, καθώς ο κ. Νάρκισσος διέμενε ως φοιτητής στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, όπου ο Ποιμενάρχης μας υπήρξε Διευθυντής, αλλά και για πολλά χρόνια ήταν πνευματικός του  πατέρας  και σήμερα ολίγον προ της ενθρονίσεως του στην Νοτιοδυτική Αφρική ήρθε στη Λαμία να πάρει την ευχή και τις συμβουλές του Ποιμενάρχου μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Νάρκισσο για την παρουσία του και του ευχήθηκε να έχει καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα καθώς αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη Μητρόπολη, και τον διαβεβαίωσε πως η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, όπως συνηθίζει, παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα ενισχύσει την Ιεραποστολή.  
Έπειτα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους επισήμους και όλους τους εορταστάς στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.