Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κανείς δε μπορεί να μας φορολογήσει τη χαρά» - Ευλογία της Βασιλόπιτας στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2015


Παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Βόλου κ. Θάνου Θεοδώρου, των πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιτας της Τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.
Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «ευχαριστούμε τον Θεό για τον χρόνο που πέρασε, με δυσκολίες και προβλήματα για την τοπική μας κοινωνία, την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο. Σταθήκαμε, όμως, όρθιοι κρατώντας την ελπίδα ζωντανή στον Χριστό μας, γιατί Εκείνος είναι η ελπίδα μας. Μείναμε ενωμένοι γύρω από την Εκκλησία μας, ζήσαμε την συνοχή και την αλληλεγγύη που χτίσαμε μεταξύ μας... Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, γιατί χάρη στην ενότητα αυτή μπορέσαμε να στηρίξουμε όλους όσοι είχαν ανάγκη...»

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε, ιδιαιτέρως, τους Ιερείς μας, «οι οποίοι προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό, εξυπηρετώντας τις πνευματικές και υλικές ανάγκες των ανθρώπων. Χάρη στους Ιερείς μας, κανένα παιδί δεν έμεινε χωρίς πρωινό στο σχολείο ή μεσημεριανό γεύμα στο σπίτι...». Χαρακτήρισε, δε «θαύμα» το γεγονός ότι «σε καιρούς χαλεπούς και χωρίς την στήριξη της Πολιτείας, νέοι Κληρικοί προστέθηκαν στο δυναμικό της Τοπικής μας Εκκλησίας κι έτσι κανένα Θυσιαστήριο δε έμεινε αδειανό». Ευχαρίστησε, επίσης, τους Ιεροψάλτες μας, γιατί ενεργούν για τη συνέχιση της Παράδοσης και αναδεικνύουν νέους, που θα στελεχώσουν, μελλοντικά, τα ιερά αναλόγια. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τα στελέχη των ενοριών, άνδρες και γυναίκες, που στελεχώνουν τα εκκλ/κά συμβούλια, τα φιλόπτωχα ταμεία. Τους χαρακτήρισε «πλούτο και περιουσία της Εκκλησίας. Η Εκκλησία στους εθελοντές της στηρίζεται, σε ανθρώπους που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και αγάπη».
Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τις πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους Δ/ντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Πανεπιστημιακή κοινότητα, για την άψογη συνεργασία και την χρονιά που έφυγε. «Όταν είμαστε όλοι μαζί», σημείωσε, «μπορούμε να επιτύχουμε το ακατόρθωτο, γι' αυτό στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την προσπάθεια της πόλης μας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε «να προσευχηθούμε ώστε και τη νέα χρονιά, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα στον Χριστό μας, η ενότητα και η αδελφοσύνη μας. Να γιορτάζουμε και να χαιρόμαστε, γιατί, επιτέλους, κανείς δε μπορεί να μας φορολογήσει τη χαρά. Να παραμένουμε χαρούμενοι και μέσα στις δυσκολίες, γιατί μ' αυτές ο Θεός μας παιδαγωγεί και μας ανοίγει δρόμους αλήθειας, ζωής και ειρήνης».