Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ.

     
Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της πατρίδος μας, πραγματοποίησε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας στη Χαλκίδα.
     Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να συζητήσει μαζί τους, να τους διανείμει ως ελάχιστη ευλογία, ένα βιβλίο με τον βίο της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής, το οποίο εξεδόθη από κοινού με την γειτονική Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, καθώς και το Ημερολόγιο 2016 της Ιεράς Μητροπόλεως και έτσι να αρχίσει μία νέα επικοινωνία του Επισκόπου μας με την Τοπική Εκκλησιαστική Κοινότητα, επίλεκτο τμήμα της οποίας είναι οι νέοι και νέες μας.
     Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Χορός Ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως « Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου, απέδωσε επίκαιρους Ύμνους των Χριστουγέννων, τους οποίους σχολίαζε ο φιλόλογος κ. Άγγελος Μαντάς, ενώ η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής μας, υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, τραγούδησε Κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου, από όλη την Ελλάδα, τα οποία παρουσίασε ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ιωάννης Βερβενιώτης και τα συνόδευσε Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων, την οποία αποτελούσαν μουσικοί -  καθηγητές της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ».
     Ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.
     Στις συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ.Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης, Εφημέριος του Ι. Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα, και εκείνοι, της γνωριμίας και του γόνιμου διαλόγου με τα παιδιά, ενώ προσήλθαν και η Βουλευτής Ευβοίας κ. Ζωή Λιβανίου, ο τ. Αντινομάρχης κ. Ανέστης Πίσχινας και ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων και Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους. 
     Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος έχει πραγματοποιήσει να μεταβεί στην Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να συναντηθεί με τους φοιτητές και φοιτήτριες των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης, αντιστοίχως.