Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ) ΕΤΟΥΣ 2016 ΜΕ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ (ΤΟ ΠΡΩΪ) ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ..

Ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς μας ότι κι᾿ εφέτος την Πρωτοχρονιά θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Αναλυτικότερα, το βράδυ της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 μ. μ., θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας Ιερά Αγρυπνία. Κατά την διάρκειά της θα τελεσθούν διαδοχικά Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Όρθρος και ακολούθως η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στο τέλος της οποίας θα λάβει χώρα και η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίττας. Η Ι. Αγρυπνία αναμένεται να τελειώσει μετά την 1.00 πρωϊνή.

Το πρωί της Παρασκευής, 1 Ιανουαρίου 2016 και από ώρας 7.00 π. μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Δεύτερη Θ. Λειτουργία, από τους πατέρες του Ι. Ναού. Περί δε την 11.00 πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2016, στην οποία, κατά το πρωτόκολλο, θα παραστούν οι Πολιτικές και οι Στρατιωτικές Αρχές της πόλεώς μας.
Καλούνται οι Χριστιανοί μας να συμμετάσχουν στις Λειτουργικές αυτές Συνάξεις, στηρίζοντας με τις προσευχές τους και την αγάπη τους την ελπίδα για ανάκαμψη του Τόπου από τα πνευματικά, ηθικά και οικονομικά προβλήματα, που συνεχίζουν να τον ταλανίζουν.