Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σύναξη Αγίων της επαρχίας Αγιάς - Μνήμη Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.


Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2015


Την Σύναξη των Αγίων που διέλαμψαν στην επαρχία Αγιάς εορτάζει η Τοπική μας Εκκλησία την Κυριακή 29/11. Πρόκειται για τους Οσίους Συμεών τον μονοχίτωνα και ανυπόδητο, Δαμιανό τον εν Κισσάβω, Αντώνιο τον Μέγα, Αντώνιο τον εν Βεροία, Νικόλαο τον εν Βουνένοις και τον Ιερομάρτυρα και Ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό.

Την παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.


Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Μνήμη του Αγίου Ανδρέου

Τη Δευτέρα 30/11 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν:

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Φυτόκου
Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου ΑΓΕΤ
Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.