Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Η Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Κέρκυρα.


IMG_9335.JPG
 
            Τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2015 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως, Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην “Νύμφη του             Χριστού”, την Αγία Αικατερίνη, τη μνήμη της οποίας εορτάζει η Εκκλησία μας. Η Αγία Αικατερίνη έγινε κοινωνός τόσο της θύραθεν παιδείας, όσο και της Σοφίας του Θεού. Τόση ήταν η αγάπη της για τον Νυμφίο της ψυχής της, ώστε μαρτύρησε με το ίδιο της το αίμα, ομολογώντας τον Κύριό μας.

Οι Άγιοί μας, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, μας διδάσκουν με το βίο τους, πώς να κατανικήσουμε τα πάθη μας, με κορωνίδα αυτών, τον εγωϊσμό. Με την αποκοπή του ιδίου θελήματος και παραδομένοι στο θέλημα του Ουράνιου Πατέρα μας, καταργείται ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος.
Δυστυχώς όμως σήμερα, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης, οι άνθρωποι έχουν εκκοσμικευθεί, με αποτέλεσμα να συμβιβάζονται με τα κελεύσματα της εποχής, όπως π.χ η φιλαρέσκεια, η φιληδονία και κυρίως η εκμετάλλευση του ανθρωπίνου προσώπου παντοιοτρόπως.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να ομοιάσουν στην Αγία Αικατερίνη, κρατώντας στην καρδιά τους τον Ιησού Χριστό.
 
FullSizeRender.jpg
                                                                                                                        
 
 
IMG_9335.JPG
 
FullSizeRend.jpg
 
IMG_9353.JPG
 
IMG_9324.JPG
 
IMG_9367.JPG
 
IMG_9368.JPG