Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η εορτή της Ελευθερώτριας.


Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο εόρτασε ο ακριτικός λαός μας την εθνική και συγχρόνως θρησκευτική εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Με αισθήματα εθνικής αυτοσυνειδησίας και θρησκευτικής ευλάβειας προσήλθαν οι ακρίτες μας στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ.  Γεώργιος, Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, συνευχομένων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία και τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, πλαισιούμενος από τους προμνημονευθέντες Αρχιερείς προσκληθέντες για την πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας και τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης. Από του ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος. Ακολούθησε μεγαλειώδης μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Κωσταντίνος Βασιλειάδης, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, οι εκπρόσωποι των λοιπών αρχών, των φορέων και πλήθος κόσμου.