Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη του Αγ. Νέστωρος στο Λαγκαδά.

Με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού επί τη εορτή του Αγίου Νέστωρος του Μεγαλομάρτυρος, συνεχίστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επ’ευκαιρία της ιεράς μνήμης του Συμπολιούχου της πόλεως του Λαγκαδά, καθώς επίσης και της διπλής επετείου της Απελευθερώσεως της πόλεως εκ του τον Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και της Γερμανικής κατοχής του 1944.
Του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, ο οποίος τελέσθηκε το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου 2015, εις την Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιωμένος πολλών Ιερέων, ενώ καθ’όλη την διάρκεια της ακολουθίας παρέστησαν πλήθος κόσμου και πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιωτάτος αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία που έχει το Μαρτύριο μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, επισημαίνοντας ότι κάθε εποχή έχει τους δικούς της Μάρτυρες, είτε μέσα από το μαρτύριο του αίματος, είτε μέσα από το μαρτύριο της συνειδήσεως.

Εν συνεχεία αναφερόμενος στον Άγιο Δημήτριο, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά υπογράμμισε ότι ο προστάτης και πολιούχος της πόλεως των Θεσσαλονικέων, είναι εκείνος που δίδαξε και διδάσκει συνεχώς το «Χριστῷ συνεσταύρωμαι • ζῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δέ ἐν ἐμοί Χριστός.» (Γαλ. β΄ 19-20) , ενώ προέτρεψε όλο το παριστάμενο Εκκλησίασμα, να τιμά ιδιαιτέρως τον Άγιο Νέστωρα ως χορηγό της ελευθερίας της περιοχής μας, μιας και την ημέρα της εορτής του δύο φορές ελευθερώθηκε ο Λαγκαδάς το 1912 και το 1944 και ταυτοχρόνως να διδασκόμαστε όλοι από το παράδειγμα του.

Ας διδαχθούμε από τα μηνύματα του μαρτυρίου του, του θάρρους και της ανδρείας του και ας παύσουμε να είμαστε είτε ηττοπαθείς, είτε αδρανείς.

Η αδράνεια στην πνευματική και κοινωνική ζωή είναι κακό γεγονός. Πρέπει να ζούμε την εν Χριστώ ζωή, μέσα από την προσωπική βίωση του μυστηρίου αλλά και μέσα από την κοινωνία του προσώπου του αδελφού μας που είτε δοκιμάζεται είτε έχει από την δικής μας ανάγκη και παρουσία.

Οι εόρτιες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, με την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και εν συνεχεία θα ψαλλεί επίσημος Δοξολογία επί τῇ απελευθερώσει της πόλεως του Λαγκαδά.