Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Η Εορτή της Αγίας Σκέπης και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ελευθερούπολη.

Ιεροπρεπώς η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.
Το πρωί της Τρίτης τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου μετά των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αναφερόμενος στο Ιστορικό γεγονός της σημερινής Θεομητορικής Εορτής.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Δοξολογία δια το Έπος του 1940, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσόστομου. Το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας και πλήθος λαού.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώων της πόλεως όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές καθώς και από τους εκπροσώπους των Μαθητών των σχολείων της πόλεως.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και οι Αρχές παρακολούθησαν τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου.