Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.

Την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου τίμησε ο λαός της Σύρου με λαμπρή δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' , συμπαραστατουμένου από τον ιερό Κλήρο της Σύρου, παρουσία του ΡΚαθολικού Εισκόπου κ. Πέτρου Στεφάνου, της εκπροσωπούσης την Κυβέρνηση Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Ράνιας Αγγελοπούλου, των Βουλευτών του Νομού κ. Νικ. Συρμαλένιου και Αντωνίου Συρίγου, του Δημάρχου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργ. Μαραγκού, της Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του επί τιμή Νομαρχη κ. Δημ. Μπάιλα, Εκπροσώπου της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και Περιφεριακών Συμβούλων, εκπροσώπων των μαθητών των Σχολείων όλων των βαθμίδων με τις σημαίες τους, Εκπροσώπων του Στρατού, του ΠΝ, του ΛΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσιας και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωπων Κομμάτων, Τοπικών Φορέων και Συλλόγων.

Προ της ενάρξεως της Δοξολογίας,κατά το επικρατήσαν έθος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' παρέδωσε από της Ωραίας Πύλης σε αντιπροσωπεία του  Λυκειου  Ελληνιδων τη Σημαία του Συνδέσμου Αναπήρων Πολέμου,την οποία εμπιστεύθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο τελευταίος Πρόεδρος του Συνδέσμου και φυλάσσεται στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την οποία και άνοιξε η παρέλαση.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας, εμφορούμενο από εθνικό και εκκλησιαστικό ήθος, εξεφώνησε η  κα Μπούρδου Αναστασία, Διοικητική Υπάλληλος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων.
Εν συνεχεία, στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Ηρώου αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατετέθησαν στέφανοι.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μαζί με τους τα πρώτα φέροντες, παρακολούθησε στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.