Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Εόρτιος πανηγυρικός Εσπερινός εγκαινίων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά Ακρωτηρίου!

Εόρτιος πανηγυρικός Εσπερινός εγκαινίων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά Ακρωτηρίου!
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, το εσπέρας, τελέστηκε στον μεγαλοπρεπή  Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου εόρτιος πανηγυρικός Εσπερινός των εγκαινίων, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και συμπροσευχουμένων Κληρικών της Μητροπόλεως μας και πλήθους ευσεβών πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ευχαριστήσουν τον Θεό και να αναπαύσουν τους ανθρώπους. Και έμειναν αξέχαστοι, και τοποθετήθηκαν στο τέμπλο της Εκκλησίας μας και στο Αγιολόγιο της. Και εμείς σήμερα τους τιμούμε. Δεν τους αγγίξαμε αλλά μας αγγίζουν αιώνες τώρα και μας δίνουν την βοήθεια τους, την παρρησία τους και προστασία τους, ώστε εμείς οι άνθρωποι όταν πέφτουμε, εκείνοι να μας σηκώνουν. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος που εορτάζουμε από σήμερα την Μετάσταση του, έμεινε αξέχαστος για κάποιους θεάρεστους λόγους. Γιατί ανέπαυσε τα σπλάχνα του Κυρίου του και γι΄αυτό ονομάστηκε επιστήθιος φίλος του Χριστού, Ηγαπημένος, Παρθένος, Ευαγγελιστής, Απόστολος, Ένδοξος, ο κήρυξ και ο φανερωτής του ''τι είναι ο Θεός''.  Μία πληροφορία έχουμε στο Ευαγγέλιο για το τι είναι ο Θεός μα μας την έχει γράψει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ότι '' ο Θεός αγάπη εστίν''. 
Τέλος με λόγια θερμά ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Βασίλειο Κιάσσο που άξια προετοίμασε και τελειοποίησε τον Ιερό Ναό για την αυριανή ημέρα των εγκανίων.