Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η μετακατασκηνωτική συνάντηση.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα η μετακατασκηνωτική συνάντηση στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος, ο Διευθυντής του Κέντρου Παιδείας Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, κληρικοί των γραφείων νεότητας και πάνω από 300 παιδιά όλων των κατασκηνωτικών περιόδων, αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και τα παιδιά που διακονούν στο Άγιο Βήμα.


Ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τα παιδιά και παρακολούθησε το πρόγραμμά τους, το οποίο περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, εργαστήρια, αλλά και μουσικοχορευτική παράσταση. Ξεναγήθηκε, επίσης, στους υπό κατασκευή νέους ξενώνες που θα μπορούν να φιλοξενούν επιπλέον 200 παιδιά σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο.

Ο π. Συμεών Βολιώτης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και μοιράστηκε με τα παιδιά δύο μυστικά που αφορούν στον Αρχιεπίσκοπο "το πρώτο έχει σχέση με τη σημερινή εορτή. Σήμερα γιορτάζει ο Ευαγγελιστής της αγάπης, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο οποίος τόλμησε να δώσει έναν ορισμό για τον Θεό. Είπε "ο Θεός αγάπη εστί", ότι δηλαδή ο Θεός είναι αγάπη. Και το μυστικό που έχει σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο είναι ότι είναι όλο και μόνο αγάπη. Το δεύτερο μυστικό είναι ότι κοντά στον Μακαριώτατο νιώθουμε ότι αυτός είναι ο νέος και εμείς οι μεγάλοι. Όταν είμαστε κοντά στον Αρχιεπίσκοπο νιώθουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν νέο άνθρωπο".

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στα παιδιά καλή σταδιοδρομία και καλή πρόοδο και τα συμβούλευσε να είναι επιμελείς και καλοί μαθητές. Απαντώντας στον π. Συμεών τόνισε ότι "αν είμαι νέος, είναι επειδή αγαπώ πολύ τα παιδιά".

Οι μαθητές μιλώντας στον 89,5 εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την συνάντηση αυτή και δήλωσαν πως ανυπομονούν να έρθει το επόμενο καλοκαίρι να βρεθούν πάλι όλοι μαζί στη νέα κατασκηνωτική περίοδο.