Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό!

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε την Ακολουθία των Εγκαινίων στον φερώνυμο το όνομα του Αγίου Ιερό Ναό,  στον Καλαθά Ακρωτηρίου.

Ανήμερα των εγκαινίων μεταφέρθηκαν στον Ιερό Ναό τα μαρτυρικά Άγια Λείψανα υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και στην συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία των Εγκαινίων και κατόπιν η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της Καθαγιασθείσης Αγίας Τραπέζης.
Τα τελούμενα παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, οι οποίοι ήταν κατάμεστοι από χαρά βλέποντας το Ναό που έχτισαν με την βοήθεια του Θεού να εγκαινιάζεται σήμερα.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον εφημέριο της Ενορίας π. Βασίλειο Κιάσσο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους όσους συνετέλεσαν και διακόνησαν για την δημιουργία αυτού του Ναού.
Στη συνέχεια  ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία των Εγκαινίων, λέγοντας  ότι μόνο Λείψανα Αγίων Μαρτύρων τοποθετούνται στην Αγία Τράπεζα διότι oi Άγιοι Μάρτυρες ''συναπέθανον τον Χριστόν''.
Είναι ευλογημένη  η σημερινή ημέρα, μία ημέρα προσφοράς του κόσμου για την δημιουργία και την καθιέρωση αυτού  του  Ναού.
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς μαζί με το αντίδωρο και τον άρτο, μικρό τεμάχιο από το σάβανο (ύφασματος) εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.