Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αγιασμός στη Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας άρχισαν και εφέτος τα μαθήματα στην Σχολή Παραδοσιακών Χορών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.
Τον καθιερωμένο αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως πλαισιούμενος από ιερείς στις ενορίες των οποίων λειτουργούν τα παραρτήματα της Σχολής.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, διότι βλέπει να έχει υλοποιηθεί και να αυξάνει ένα όραμα το οποίο έθεσε σε εφαρμογή πριν 20 χρόνια, από την αρχή της Ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, δηλαδή κάθε ενορία να έχει ένα τμήμα παραδοσιακών χορών και ήδη μέσα στα χρόνια αυτά με τους καταλλήλους συνεργάτες, οι οποίοι δίδαξαν τους ελληνικούς χορούς, δημιουργήθησαν αρκετά τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων και σήμερα παρακολουθούν τα μαθήματα αυτά περισσότεροι από 500 ενδιαφερόμενοι και διδάσκονται δωρεάν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.
Απευθυνόμενος προς τα παιδιά τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή η οποία θα καρποφορήσει αργότερα στην ψυχή τους, διότι στην σημερινή αλλοπρόσαλλη κοινωνία θα επιβιώσει όποιος έχει ρίζες και οι ρίζες για μας είναι η πίστη μας και η αγάπη προς την πατρίδα.
Τέλος ευχαρίστησε τους ιερείς που φιλοξενούν στα Πνευματικά Κέντρα των Ενοριών τους τα παραρτήματα της Σχολής, τους χοροδιδασκάλους κα. Αργυρούλα Τσιριγκούλη, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο και κ. Αριστείδη Φυτιλή για την επιμέλεια και  προσπάθεια που καταβάλλουν και όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση και συμβάλουν ο καθένας με τον τρόπο του στην διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η ωραία τελετή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς τους οποίους απέδωσε το τμήμα παραδοσιακών χορών της Σχολής, που λειτουργεί στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής υπό την ευθύνη του χοροδιδασκάλου κ. Αριστείδη Φυτιλή.
Οι μικροί και μεγάλοι χορευτές με τις παραδοσιακές τους φορεσιές ενθουσίασαν τους θεατές από τους οποίους απέσπασαν δυνατά χειροκροτήματα.
Η Σχολή Παραδοσιακών χορών για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργεί δωρεάν στα Πνευματικά Κέντρα των Ιερών Ναών της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Αθανασίου, των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Επίσης εκτός από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  με τους Ιερούς Ναούς και να ενημερωθούν για τις ώρες των μαθημάτων.