Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Πλημμυρίδα πιστών κατέκλυσε απόψε την ιστορική Πλατεία των "Τριών Πηγαδιών", στη Χώρα της Μυκόνου, όπου και ο Ιερός Ναός του Αγίου Φανουρίου, στον οποίο τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ο οποίος έγινε δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης από τους πιστούς.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ.Βασίλειος Τζανιδάκης, οι Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες Νικόλαος Κλάδης και Άνθιμος Ρεγγίδης,ο Αρχιδιάκονος Αλέξιος και ο Διάκονος Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ομίλησε για την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου, μετά τον κορεσμό και την πλησμονή όσων καθημερινά απολαμβάνει, να αναζητά και να βρίσκει μικρά λιμάνια πνευματικού ανεφοδιασμού, όπως ο μικρός Ναός του Αγίου Φανουρίου.
Αναφέρθηκε επίσης στην πληθώρα των ιερών Παρεκκλησίων, τα οποία κατακοσμούν τη Μύκονο και εκφράζουν την πίστη των Μυκονίων, την ευσέβεια και την εμμονή τους στην τήρηση των πατρώων παραδόσεων.
Συνεχάρη, τέλος, και ευχαρίστησε τον επιμελητή και προνοιάρχη του Ιερού Ναού, κ. Σπυρίδωνα Ξυδάκη, για την ακούραστη μέριμνά του γι` αυτόν και του απένειμε την Ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως για την εν γένει προσφορά του και τον άψογο προευτρεπισμό της Πανηγύρεως.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στον παρακείμενο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου φυλάσσεται και η ιερά εικόνα του Αγίου Φανουρίου.