Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκήνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης.


Με περισσή λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκηνυματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής Θράκης και η οποία ως εκ τούτου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο στον Ιερό Ναό της Νέας Ηρακλείτσης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και τη παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον εκύρηξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, αφού προηγουμένως τον προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.
Το βράδυ της παραμονής τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στον εορτάζοντας Ιερό Ναό υπό του Ιεροκήρυκος και Προϊσταμένου του Προσκυνήματος Αρχιμανδρίτου π. Θωμά Ανδρέου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου πλαισιωμένων από Ιερείς της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Μπένο. Τον πανηγυρικό της ημέρας είπε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στο Θεολογικό νόημα της Εορτής της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.
Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία:



Το εσπέρας της ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νειλουπόλεως κ. Γενναδίου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Χαριτόβρυτης Εικόνας της Παναγίας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και Αγίου Χαραλάμπους όπου φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, στους κεντρικούς οδούς της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και με την παρουσία του Κλήρου της Μητροπόλεως και εκατοντάδων πιστών, με επικεφαλής τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.
Μετά το πέρας της λιτανείας σε ειδική διαμορφωμένη εξέδρα τελέσθηκε Αρτοκλασία και εν τέλει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτη π. Θωμά Ανδρέου, τις Αρχές του τόπου και πάντας για την στήριξη, την συμμετοχή καθώς και την παρουσία τους, ευχόμενος η Παναγία η Φανερωμένη, να μεσιτεύει για όλους, στον Τριαδικό Θεό και να μας αξιώσει και του χρόνου να Την Πανηγυρίσουμε με την δέουσα λαμπρότητα και τιμή!