Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΤΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ-ΕΡΕΤΡΙΑΣ.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αγίας Παρασκευής Σέττας.

            Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ακόμη ο Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Σακελλ. Δημήτριος Αργύρης – Εφημέριος Άνω Βάθειας και Τοποτηρητής της Ενορίας Σέττας, ενώ συμμετείχαν και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της μικρής αυτής Ενορίας, με επικεφαλής της Δήμαρχο Ερετρίας-Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
            Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Α΄ Κορ. 16, 13-24), επισημαίνοντας ότι οι χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε διαρκή πνευματική εγρήγορση, πίστη και αγάπη, ενώ, κλείνοντας, εξέφρασε τη χαρά του για την εκεί παρουσία του και επεσήμανε στους γηγενείς κατοίκους ότι, αν και ολίγοι στον αριθμό, κατέχουν μεγάλη θέση στην καρδιά του Επισκόπου τους.