Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Μεγαλοσχημία Μοναχής στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2015


 Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε την Δευτέρα 24/8, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίου Βλασίου, η Ακολουθία του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος της Μοναχής Κασσιανής, Ηγουμένης της Μονής.
Της Ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Γέροντας της Μονής, ενώ παρέστη, συγχοροστατών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας,  αρκετοί Κληρικοί και πλήθος προσκυνητών.


Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος, στην ποιότητα και στο μεγαλείο της Μοναχικής ζωής, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει την Μακαριστή Γερόντισσα Μαγδαληνή, πνευματικό ανάστημα της οποίας είναι η Γερόντισσα Κασσιανή.

Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελεστίνου για την επιμελή, συστηματική και συνεπή πνευματική του καθοδήγηση στις αδελφές της Μονής, επί σειρά ετών και ευχήθηκε πατρικώς η Υπεραγία Θεοτόκος να ευλογεί και να προστατεύει το μικρό Μοναστήρι Της, για να αυξάνει και να καρποφορεί, προσφέροντας εύχυμους καρπούς πνευματικής ωφελείας στους προσκυνητές.