Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Λαμπρά εορτάστηκε η Πολιούχος του Άργους Ορεστικού (ΦΩΤΟ+Videos).



Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η πολιούχος του Άργους Ορεστικού Οσιομάρτυς Αγία Παρασκευή η Αθληφόρος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό με την παρουσία πλήθους κόσμου.
Το πρωί τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Εκκλησίας μας και των Διακόνων.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και επικεντρώθηκε στο στίχο του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου "δότε αυτοίς υμείς φαγείν".

Ο Σεβασμιώτατος, ανέπτυξε το θέμα της λιτότητος και της απλότητος στην τροφή, την παρουσία και ευλογία του Θεού σε αυτά που μας στέλνει καθημερινά, αλλά και στο πνεύμα της οικονομίας, κατά το λόγο του Ευαγγελιστού "..και ήραν το περισσεύον των κλασμάτων..".
Αυτά τα τρία ήταν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Αγίων της Εκκλησίας μας και κυρίως της Αγίας Παρασκευής. Και κατέληξε λέγοντας, πως αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να διακρίνουν κι εμάς σήμερα, ώστα να αντιμετωπίζουμε, έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό, τα προβλήματα της παρούσης ζωής.
Παρόντες στην εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος του Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αμαλία Κούσκουρα, Εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας και φορείς του τόπου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου της Αγίας στους κεντρικούς δρόμους του Άργους Ορεστικού.




για φωτογραφίες Εδώ