Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας στο Περιστέρι.


του Μάρκου Παπαγεωργίου
Με τον μεθέορτο Εσπερινό και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, που τελέστηκε απόψε Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Περιστερίου, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της . Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον πανηγυρίζοντα Ναό, κατακλύζοντας τους γύρω δρόμους και συμμετέχοντας στην μεγαλοπρεπή Λιτάνευση.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ενώ τον πλαισίωσε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, καθώς και πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.


Στην σύντομη ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος έστειλε το μήνυμα πως: "Η κρίση στις μέρες μας, είτε αυτή είναι οικονομική, είτε πνευματική, έχει ως σκοπό να δοκιμάσει τις αντοχές μας. Για αυτό οφείλουμε να στραφούμε στον Θεό και να εντείνουμε την πίστη μας σε Αυτόν με έργα."

Από την πλευρά του ο Προιστάμενος του Ναού π. Γεράσιμος Στεφανάτος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Θεοφιλέστατο για την εξαιρετικά τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη. Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς που προσήλθαν, τις Μπάντες τόσο του Δήμου Περιστερίου, όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος που συνόδευσαν την Εικόνα και παιάνισαν κατά τη διάρκεια της πομπής, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τους εκατοντάδες πιστούς για την συγκινητική προσέλευση και συμμετοχή τους στην Ιερά Λιτάνευση και τέλος, όσους εργάστηκαν σκληρά όλες αυτές τις μέρες για να φέρουν εις πέρας την λαμπρή πανήγυρη της ενορίας.

Η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας , ολοκληρώθηκε στα προπύλαια του Ναού, με την χαρακτηριστική υποδοχή της πομπής με την ρίψη βεγγαλικών.