Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Λαμπρή η Πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2015


Παρουσία πλήθους πιστού λαού εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ορφανοτροφείου Βόλου. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος του ιατρικού λειτουργήματος που ασκούσε ο Άγιος Παντελεήμων ήταν να μορφωθεί ο Χριστός στις ψυχές των ανθρώπων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά, στην επιτέλεση του θαύματος, στην θεραπεία των ασθενειών τους.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην εποχή μας, κυρίως, χρειάζεται να αναδειχθούν ανάμεσά μας «ανάργυροι σε όλα τα επίπεδα, ηγεσίας, κοινωνικής προσφοράς και σε όλες τις θέσεις, με πίστη στον Χριστό, που θα βλέπουν στα πρόσωπα των ανθρώπων την ζωντανή εικόνα του Θεού. Τίποτε καλό και ουσιαστικό δε μπορεί να συμβεί χωρίς πίστη στον Θεό. Κανείς δεν μπορεί να προσφέρει την ελπίδα χωρίς ο ίδιος να πιστεύει στην δύναμη του Θεού...»
Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία πιστών της εκεί επαρχίας.