Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Περιστέρι.


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Μεγαλοπρεπής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα 26 Ιουλίου 2015, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Περιστερίου, τιμώντας έτσι την μνήμη της εφόρου και προστάτιδος της ενορίας. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Καραμολέγκο και άλλους κληρικούς.

Ο Άγιος ς στην ομιλία του τόνισε, πως αυτό που λείπει σήμερα από τις ορθόδοξες εκκλησίες, είναι η κατανόηση της σημερινής ευαγγελικής περικοπής του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων. "Στη ζωή των ανθρώπων επικρατεί η αδικία και η πλεονεξία και ότι και αν αποκτάει ο άνθρωπος δεν του προσφέρει ευχαρίστηση. Αυτό συμβαίνει καθώς τίποτα από αυτά δεν είναι ευλογημένο. Η σημερινή ημέρα και μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής έρχεται να μας διδάξει πέντε πράγματα, την ακτημοσύνη, την ελεημοσύνη, τον παρθενικό της αγνό βίο, την ιεραποστολικότητά της και τέλος το μαρτύριό της."

Κλείνοντας, έστειλε το μήνυμα πως "Η ζωή μας θα πρέπει να είναι μαρτύριο και μαρτυρία, διότι μόνο έτσι θα κατανοήσουμε το θαύμα του σημερινού Ευαγγελίου".

 Το απόγευμα θα τελεστεί Μεθέορτος Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.