Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ο εορτασμός της μνήμης του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Με λαμπρότητα εορτάζει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος την Ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στην ζωή, στην προσωπικότητα και στο ιεραποστολικό έργο του Αποστόλου Παύλου που έγινε πρότυπο για όλους τους ιεραποστόλους. Επεσήμανε, επίσης, πως "καθημερινά ζούμε σε έναν κόσμο ανήσυχο, αβέβαιο και ανασφαλή. Όλοι είμαστε μάρτυρες μιας καταιγίδας αξιακών ανακατατάξεων και συγκλονιστικών αλλαγών, τις οποίες η διανοητική ικανότητά μας, αλλά και ο καταπονημένος ψυχισμός μας δε μπορούν να αφομοιώσουν και γόνιμα να επεξεργαστούν. Είναι η μεταπτωτική φθορά πανανθρώπινη διαχρονική κληρονομιά. Τα αποτελέσματα αυτής της καταστάσεως τα βιώνουμε σαν κοινωνία που συνεχώς καταρρέει, στην πίστη που όλο και τρεμοσβήνει, στην προσωπική ζωή μας που σιγά-σιγά αποδομείται και πτωχεύει από διαχρονικές αξίες και έντιμες αξιώσεις".


Κάλεσε, εξάλλου, τους πιστούς να προσέξουν περισσότερο "γιατί η ανορεξική μας διάθεση για κάθε τι πνευματικό και υγιές μας έχει συμπαρασύρει ακούσια προς μια ηττοπαθή νοοτροπία και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά".

Υπογράμμισε, άλλωστε, πως "η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φυλάξει την πίστη και το πλαίσιο της πνευματικής ζωής. Πάντοτε προτείνει φωτιστικές κατευθύνσεις για να υπερβαίνει ο αδύναμος άνθρωπος τις θλιβερές συνέπειες των αποτυχιών του. Πάντοτε διακηρύσσει πως δεν υπάρχει Άγιος χωρίς παρελθόν και αμαρτωλός χωρίς μέλλον".


Το απόγευμα στον Ιερό Βράχο του Αρείου πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού. Κατά τον Εσπερινό θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.