Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ-ΠΑΥΛΟΥ -ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ.


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ

       Με μεγάλη κοσμοσυρροή φέτος τελέσθηκε η Ιερά πανήγυρις των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Νεάπολη της Λάρισας, όπου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος προέστη των Ιερών Ακολουθιών και μίλησε για τη ζωή και το έργο των εορταζόντων Αποστόλων. Κορυφαίο γεγονός η υποδοχή του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου Λειψάνου, του Οσίου και θαυματουργού αγίου Αρσενίου, του εκ Φαράσων, από την Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας, το οποίο υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός, με αισθήματα μεγάλης αγάπης και ιδιαίτερης ευλάβειας προς τον πολύαθλο Όσιο, που εδόξασε με την ζωή του και την άσκησή του το όνομα του αγίου Θεού και που υπήρξε ο εμπνευστής αλλά και ο πνευματικός πατέρας του νέου αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Παϊσίου, του αγιορείτου.

Toπρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π.Ανδρέα Γκουνέλα, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος προσφώνησε καταλλήλως, ενώ ο λόγιος μοναχός της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής, π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης, ομίλησε εκ καρδίας για το έργο των αγίων Αποστόλων και τα πολλά θαύματα του Οσίου Αρσενίου, του χαριτοβρύτου.

    Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κατηχητικό έργο της ενορίας, επαινώντας  ιδιαίτερα τους δραστήριους νέους και τις νέες που εργάζονται άριστα στη νεανική Ενοριακή κίνηση, κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Εφημερίου τους π. Δημητρίου.