Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Υποδοχή της δεξιάς χείρας του Αγίου Νεκταρίου στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης.


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη ιερός κλήρος και ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης σήμερα  Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως και συγκεκριμένα την δεξιά χείρα του Αγίου, εκ του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος Αιγίνης.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλος o οποίος συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως και των πιστών, πορεύθηκαν στο εσωτερικό του Ναού, όπου τοποθέτησε το ιερό σέβασμα σε ειδικό χώρο για προσκύνηση.

Εν συνεχεία τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στην σημαντικότητα των ιερών λειψάνων στην ζωή της Εκκλησίας και των πιστών, καθώς επίσης και την ιερότητα των νεκρών σωμάτων, τα οποία η Εκκλησία τιμά δια του ενταφιασμού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος εξέφρασε επίσης, την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος ευλόγησε την μεταφορά της δεξιάς χείρας του Αγίου στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, καθώς και στην Ηγουμένη του Ησυχαστηρίου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αιγίνης .

Το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου,  θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνησιν των πιστών, έως την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015.