Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Χειροθεσία και λιτάνευση στον Άγιο Παύλο οδού Ψαρών.

του Σπύρου Παπαγεωργίου
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Άγιο Παύλο οδού Ψαρών, επί τη ιερά μνήμη των Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου. 

Απόψε τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου. Πριν την περιφορά της εικόνας, τελέστηκε η χειροθεσία του π. Νικολάου Μαυρομμάτη, ενός άοκνου ιερέως και ταπεινού εργάτη του Ευαγγελίου, σε Πρωτοπρεσβύτερο κατόπιν εντολής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. 

Στη Λιτάνευση συμμετείχε πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου. 

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο προϊστάμενος του Ναού Αρχίμ. π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς και ιερείς για την συμμετοχή στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας, ενώ έκλεισε κάνοντας κάλεσμα στους πιστούς να αντλήσουν δύναμη και υπομονή από τον έφορο της ενορίας Άγιο Παύλο, για τις επερχόμενες δυσκολίες.