Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κιβωτού της Ορθοδοξίας.

Πειραιάς, 24 Ιουνίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου το τρίτο τεύχος της Κιβωτού της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης, με ρεπορτάζ, άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία και αφορούν όλους τους πιστούς.

Διαβάστε αύριο στην Κιβωτό:

⦁    Τα «Ελγίνεια» της Εκκλησίας. Ο Αγώνας για την επιστροφή κειμηλίων από τη Μακεδονία που κλάπηκαν από τους Βούλγαρους. πριν από 100 χρόνια.
Σε μία έκρηξη εθνικισμού, ο βουλγαρικός Στρατός σύλησε τα μοναστήρια στη Βόρεια Ελλάδα εστιάζοντας κυρίως στις ιστορικές Μονές Εικοσιφοινίσσης στη Δράμα και Τίμιου Προδρόμου στις Σέρρες.

⦁    Αγία Παρασκευή. Η προστάτιδα των ματιών. Η αφοσίωσή της στο Θεό και τα θαύματά της, που έγιναν κατά τη διάρκεια των μαρτυριών της.

⦁    Συνεντεύξεις
Ιγνάτιος: «Μην κατεβάσετε τις εικόνες». Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος αρνείται κάθε παρέμβαση της Πολιτείας στα εσωτερικά της Εκκλησίας.

Νικόλαος: «Πολιτικό και εθνικό λάθος ο διαχωρισμός». Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος διαφωνεί, αλλά δεν φοβάται το χωρισμό μεταξύ Κράτους – Εκκλησίας.

Σταμάτης Σπανουδάκης: «Δεν θα ήθελα να είχα γονείς δύο...Γιάννηδες»

⦁    Ρεπορτάζ
Ο άνεργος που ταϊζει 300 απόρους. Καθημερινά ετοιμάζει δωρεάν φαγητό για όσους έχουν ανάγκη.

⦁    Οδοιπορικό
Το «Αγιο Ορος του Πάρνωνα». Τα μοναστήρια που κτίστηκαν στην Πελοπόννησο από τους πρώτους κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον Άθω.

⦁    Τέχνες
Η απίστευτη ιστορία μιας εικόνας. Από την Τουρκία στη Βραζιλία και από το Σάο Πάολο στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.

Αρθρογραφούν: π.Δ.Θεοφίλου, π.Αντ. Χρήστου, Μ.Γ. Βαρβούνης, Αρχιμ. Χερουβείμ Μουστάκας, Λ.Ι. Χατζηφώτη, Δ.Π. Λυκούδης, Ε. Μαριανού.


Μαζί, 3 μεγάλες προσφορές, που κυκλοφορούν για πρώτη φορά με εφημερίδα:
Το βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου, «ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ» | 2ος τόμος
Το πολύτιμο βιβλίο που έγραψε ο Άγιος Νεκτάριος με τις ανεκτίμητες διδαχές του για τη Θεία πίστη, την ελπίδα, τη μετάνοια και τον ηθικό βίο.
«Ὅσο καὶ νὰ προσπαθεῖ ὁ ἄνθρωπος νὰ βρεῖ τρόπους νὰ εὐτυχήσει (χρῆμα, δόξα, ἡδονὲς κ.ο.κ.), δὲν θὰ καταφέρει τίποτα, ἀφοῦ στὴν εὐτυχία ὁδηγεῖ τὸ ἀγαθὸ καὶ τὸ ἀγαθὸ εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Θεὸς καὶ ὅ,τι Αὐτὸς ὁρίζει καὶ ἐντέλλεται. Ὡς ἐκ τούτου, ἡ ἀνάγνωση τοῦ «ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ» ἀποτελεῖ πολύτιμο βοήθημα σὲ μιὰ ἐποχὴ ὅπου ἡ ἰδιότητα τοῦ χριστιανοῦ εἶναι γιὰ πολλοὺς ἕνα ἔθιμο χωρὶς ἀπαιτήσεις ἢ ἀποτελεῖ θέμα γούστου. Μιὰ ὑπενθύμιση ὅτι «οὐδὲ τῶν καθευδόντων καὶ βλακευόντων ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ, ἀλλὰ βιασταὶ ἁρπάζουσιν αὐτὴν» (Κλήμης Ἀλεξανδρείας). Ὁ Αγιος Νεκτάριος δὲν ἐνδιαφέρεται νὰ γράψει ἕνα ἔργο λογοτεχνικό, ξέρει ὅτι οἱ καλὲς διδασκαλίες δὲν χρησιμεύουν σὲ τίποτε ἂν δὲν σὲ βοηθήσουν νὰ ἀλλάξεις τὴ ζωή σου ἢ ἔστω τὸν προσανατολισμό της».
Ακόμα,
2 Συλλεκτικά CD | Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία | Ηχος Πρώτος
Μια εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας.
Μη χάσετε αύριο, τα 2 πρώτα CD που περιλαμβάνουν τον Πρώτο Ηχο.
Τη συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, κ. Ανθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης.
Και,
Βιβλίο του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού, Δανιήλ,  «Η Προσευχή μας»
Μια συλλεκτική πολυσέλιδη έκδοση!
Πώς απαντά Ο Θεός στις προσευχές μας; Ποιές καταστάσεις αντιμετωπίζουμε μέσα από την προσευχή και ποιός είναι ο υποδειγματικός τρόπος να προσευχόμαστε;
Ενα ανεκτίμητο βιβλίο για τη δύναμη της προσευχής και της πίστης.