Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συν αυτώ, αιωνία η μνήμη! (ΦΩΤΟ+Videos).




Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Βασιλίδος των πόλεων, της Κωνσταντινουπόλεως, πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας εχθές, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και των συν αυτώ.
Στη συνέχεια, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς»
παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με θρηνητικά άσματα υμνώντας την του Κωνσταντίνου πόλη με στόχο να θυμηθούμε και να μη λησμονήσουμε ποτέ την αποφράδα εκείνη ημέρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Να σημειώσουμε ότι, η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορος, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρμονία», καθώς και της Ευξείνου Λέσχης Καστοριάς, οι οποίοι θα παρουσίαζαν παραδοσιακούς χορούς, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστει δυνατή.