Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΡΥΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΣΙΦΝΟΥ.

Στη Σίφνο μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και το απόγευμα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσεως τέλεσε τον Εσπερινό και προέβη σε Μοναχική κουρά δοκίμου αδελφού της Ιεράς Μονής, αποφοίτου της Ριζαρείου Σχολής, ο οποίος ανετράφη παιδιόθεν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής ιεράς νήσου Μήλου, καντά στον Εφημέριό του και Αρχιερατικό Επίτροπο Επίτροπο Μήλου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γιαννούλη Μαρκαντώνη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό και την περί αυτόν Μοναστική  Αδελφότητα, προέτρεψε το νέο Μοναχό, στον οποίο έδωσε το όνομα Νεκτάριος, να μιμηθεί την υπομονή και τη σιωπή του Αγίου Νεκταρίου, αρετές διά των οποίων ανήχθη σε ύψη αγιότητας.
Στην κουρά του νέου Μοναχού, ο οποίος θα χειροτονηθεί διάκονος την Κυριακή των Αγίων Πάντων και της εορτής των ιερών Κατακομβών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής Μήλου, παρέστησαν οι Ιερείς της Σίφνου, ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, ο Έπαρχος Σίφνου και πλείστοι ευσεβείς και φιλακόλουθοι Σίφνιοι.